Pomazánka z kozího sýra s pohankou
Tahle pomazánka vznikla náhodou, metodou "Co dům dal a co zbylo od včera". Je ale překvapivě dobrá a pokud použijete světlou variantu pohanky, nebude v pomazánce nijak rušit (a dá se sem tedy propašovat i těm, kteří by ji samotnou nejedli), a přitom jí dodá na živinách. O pohance a jejích nutričních vlastnostech více u tohoto receptu.
Potřebujeme:
- 100g čerstvého kozího sýra (např. Fromage au Lait de Chevre - Lidl)
- 100g bílého jogurtu (Hollandia)
- 20g sušených brusinek, nahrubo posekaných
- 100g vařené pohanky (pokud možno jen lehce osolené, bez přikořenění)
Postup:
- Kozí sýr v misce rozetřeme s jogurtem do hladka.
- Přimícháme pohanku a brusinky.
- Hotovo.
Výživové hodnoty ve 100g:
Kcal: 118, bílkoviny: 5,3g, sacharidy: 12,8g, z toho cukry: 5,9g, tuky: 5,2g