Pomazánka z kozího sýra s pohankou

Tahle pomazánka vznikla náhodou, metodou "Co dům dal a co zbylo od včera". Je ale překvapivě dobrá a pokud použijete světlou variantu pohanky, nebude v pomazánce nijak rušit (a dá se sem tedy propašovat i těm, kteří by ji samotnou nejedli), a přitom jí dodá na živinách. O pohance a jejích nutričních vlastnostech více u tohoto receptu.

Potřebujeme:

  • 100g čerstvého kozího sýra (např. Fromage au Lait de Chevre - Lidl)
  • 100g bílého jogurtu (Hollandia)
  • 20g sušených brusinek, nahrubo posekaných
  • 100g vařené pohanky (pokud možno jen lehce osolené, bez přikořenění)

Postup:

  1. Kozí sýr v misce rozetřeme s jogurtem do hladka.
  2. Přimícháme pohanku a brusinky.
  3. Hotovo. 

Výživové hodnoty ve 100g:

Kcal: 118, bílkoviny: 5,3g, sacharidy: 12,8g, z toho cukry: 5,9g, tuky: 5,2g