PerfectPasta s kaki

"Těstovin" PerfectPasta (více tady) jsem dostala několik balíčků k vyzkoušení. Tohle je první recept zastudena, v časově limitované variantě, protože kaki (víc jsem o něm psala zde) má sezónu jen teď na podzim. Takže doporučuji neváhat, příprava zabere opravdu jen chvilku! 

Potřebujeme (na 2-4 porce):

  • balení PerfectPasta (200g)
  • 1 větší, hezky zralé kaki (cca 250g)
  • 140g bílého řeckého jogurtu Milko
  • citronovou šťávu k dochucení

Postup:

  1. PerfectPastu vsypeme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. A protože to nejsou italské špagety, doporučuji nastříhat nůžkami (nebo nakrájet) na kratší kousky, protože s nimi půjde lépe manipulovat a hezky se spojí s omáčkou. 
  2. Kaki opláchneme a odstraníme zbytek stopky. I se slupkou nakrájíme na kousky (případně si cca půlcentimetrový plátek můžeme odložit na ozdobení hotového dezertu) a dohladka rozmixujeme. 
  3. Přidáme jogurt a znovu mixujeme. Podle vyzrálosti kaki ochutíme citronovou šťávou, případně TROCHOU medu nebo jiného tekutého sladidla, ale s největší pravděpodobností to nebude potřeba.
  4. Do hotového krému vmícháme okapanou PerfectPastu. Hotovo. 

Výživové hodnoty v jedné porci ze tří:

Kcal: 94, bílkoviny: 4,8g, sacharidy: 19,7g, z toho cukry: 17,9g, tuky: 0,6g, z toho nasycené MK: 4,1g