Chia-mangový pudink
Rychle hotovo a nejspíš i stejně rychle snědeno.
Poměr manga a jogurtu volte podle chuti a taky podle vyzrálosti manga. Čím sladší a výraznější bude, tím víc jogurtu můžete přidat. Ale vždy by měla dominovat chuť manga. Vlastně je to variace na mangové lassi s přidanou výživovou hodnotou.
Potřebujeme:
- 550g zralého manga (1 velké)
- 250g Hollandie (bez odloučené syrovátky), případně skyru nebo řeckého jogurtu Milko
- 30g chia semínek
- 200ml vody
Postup:
- Chia semínka zalijeme vodou; cca po deseti minutách vznikne kompaktní gel.
- Vyberte dužinu z manga. Mně se osvědčuje postup, kdy naplocho kolem pecky odkrojím 2 velké kusy, které ve slupce nakrájím do kříže a vyloupnu (viz foto); zbytek kolem pecky už jde celkem snadno odkrojit i oloupat.
- Kousky mangové dužiny promixujeme s jogurtem.
- Do vzniklého hladkého krému zamícháme chia gel - už nemixujeme, chia semínka by měla zůstat celá.
Výživové hodnoty na 100g:
Kcal: 50, bílkoviny: 1,1g, sacharidy: 8,6g, z toho cukry: 8,1g, tuky: 1,2g