Chia-mangový pudink

P1030404-3.jpg

Rychle hotovo a nejspíš i stejně rychle snědeno.

Poměr manga a jogurtu volte podle chuti a taky podle vyzrálosti manga. Čím sladší a výraznější bude, tím víc jogurtu můžete přidat. Ale vždy by měla dominovat chuť manga. Vlastně je to variace na mangové lassi s přidanou výživovou hodnotou.  P1030442-2.jpg

 

Potřebujeme:

  • 550g zralého manga (1 velké)
  • 250g Hollandie (bez odloučené syrovátky), případně skyru nebo řeckého jogurtu Milko
  • 30g chia semínek
  • 200ml vody

Postup:

  1. Chia semínka zalijeme vodou; cca po deseti minutách vznikne kompaktní gel.
  2. Vyberte dužinu z manga. Mně se osvědčuje postup, kdy naplocho kolem pecky odkrojím 2 velké kusy, které ve slupce nakrájím do kříže a vyloupnu (viz foto); zbytek kolem pecky už jde celkem snadno odkrojit i oloupat. 
  3. Kousky mangové dužiny promixujeme s jogurtem.
  4. Do vzniklého hladkého krému zamícháme chia gel - už nemixujeme, chia semínka by měla zůstat celá.

 

Výživové hodnoty na 100g:

Kcal: 50, bílkoviny: 1,1g, sacharidy: 8,6g, z toho cukry: 8,1g, tuky: 1,2g